Paranna vastustuskykyäsi

Hei! Nyt kun on tämä korona-aika, niin ajattelin hieman kirjoittaa siitä, kalanmaksaöljyjen maahantuojan ja myyjän näkökulmasta.

Tämä on siis aika härski myyntipuhe blogitekstiksi, joten jos et halua lukea enempää, niin en pakota :D

Mutta asiaan. Faktat ovat nämä:

1. Korona aiheuttaa vastustuskyvyn alenemista.

2. Alentunut vastustuskyky lisää todennäköisyyttä sairastua koronaan.

3.Alentunut vastustuskyky yhdessä koronan kanssa lisää kuoleman riskiä.

4.Kalanmaksaöljy suojaa soluja. Se sisältää elinvoimaa lisääviä, antioksidanttisia, solujen hapettumista estäviä aineita. Se siis vahvistaa kehoasi selviämään.

No, se faktoista. 

Mielestäni tärkeämpää kuin faktat, on se, että sinun vastustuskykysi ja selviämisesi todennäköisyys kasvaa. Silloin on helpompi selvitä elämästä, ja elämän tuomista haasteista. 

Tämä liittyy sillä tavalla koronaan, että se heikentää vastustuskykyä. Sen takia kannattaa syödä kalanmaksaöljyä. Kyllä karkkiakin kannattaa, ei siinä, koska myös armollisuus on järkevää- etenkin itseään kohtaan. Mutta myös nämä hiukan pahemmilta maistuvat, ns. pupun ruoat, ovat järkeviä. Ne kun pitävät kehon taistelukuntoisempana. 

Tämä nyt taisi mennä personal trainerin näkökulmaan, mutta se on sinänsä myös tämän terveysalan edustajana vähän kuin välttämätön pakko. Joten se ei haitanne? 

Mitenköhän mä pääsisin palaamaan tuohon maahantuojan näkökulmaan. Itse tykkään nähdä nämä tosiasiat usein raa-an absoluuttisina kokonaisuuksina. Tai enemmänkin ottaa ne sellaisina kuin ne on. Esimerkiksi kalanmaksaöljyä on tutkittu ainakin 50 vuotta, ja on vajavaisen tietoni mukaan eniten tutkittu lisäravinne maailmassa.

Tämä kys. Rositan kalanmaksaöljy lienee markkinoiden parasta, koska tämä on prosessoimatonta. Toki rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että öljy ei merestä juuri kalastettuun kalaan ole verrattavissa, mutta niinhän se on kaikessa ruoassa, jonka kaupasta ostaa. Kasviksetkin, jotka ovat kaikkein herkimmin pilaantuvia, ovat usein monta päivää hyllyssä, tai kuljetuksessa, ennenkuin ne ovat loppuasiakkaalla. Joten jonkinnäköistä herkkupalaa voitaisiin tässä välissä tarjoilla myös tälle tuotteelle. Hyvin harva ihminen kuitenkaan kalastaa ruokaansa suoraan vesistöstä. Pieni myyntipuhe oli mutta ei se varmaan haittaa :D

Mutta kalanmaksaöljystä puhuttaessa, tässä nimenomaisessa tuotteessa on kaikki ravintoaineet kuten on kalassakin- luonnollisimmassa muodossaan. A- D- vitamiinit, sekä EPA ja DHA, eivät ole joutuneet minkään prässin läpi. Joutuessaan elimistöön, ne imeytyvät suoraan soluille vaatimatta sen kummempia prosesseja elimistössä, tai muita niinsanottuja kehon omia ravinteita imeytyäkseen. Tästä asiasta en ole aivan satavarma, mutta perustan tietoni siihen oletukseen, että mitä tuoreempaa ja luonnonläheisempää ruoka on, sitä terveellisempää se on.

Tuosta näkökulmasta katsottuna kala- ja kalanmaksaöljy, varsinkin prosessoimaton, pitäisi olla erittäin tehokkaasti imeytyvää, ja mahdollisimman vähän elimistön omia hiven- ja kivennäisainevarastoja kuluttavaa ruokaa. Sitä siis kun syö, niin luulisi että voi hyvin. Oikeastaan oman kokemukseni mukaan, on niin tehokkaasti toimiva aineenvaihdunta, etten oikein ehdi edes syödä niin paljon ruokaa kuin elimistö kuluttaa. Voin myös sanoa, että syön paljon. Tuntuu vain, että pitäisi olla KOKO ajan syömässä- tuntuu kuin olisi todella tehokkaasti toimiva elimistö.

Toki täytyy sanoa, että syön myös terveellisesti- vaikka myös karkkia ja hemmotteluruokaakin. Mutta pääasiassa syön ihan sekaruokavaliotyyppisesti lihasta kasviksiin ja oikeaan voihin. Sekä tietysti lisäravinteena tätä Rositan kalanmaksaöljyä kapseleina, sen normiannoksen 3 kapselia päivässä. Joka tapauksessa energia-aineenvaihduntani on niin vilkasta, että on vaikea pysyä perässä. Tuntuu että pitäisi koko ajan ravata keittiössä. :D

Että näin tehokkaaksi se voi tehokkaimmillaan mennä. Ja siis paino/pituus-suhde on 70-75 kg/164cm. On mulla vähän läskiäkin, mutta ei mitenkään ihan hirveästi. Mutta se minusta, oli tarkoitus puhua kalanmaksaöljystä ja sen vaikutuksista immuniteettiin- tänä korona-aikana. Tämä korona-aika on sinänsä jännää aikaa. Terveydenhuolto on kuormittunut. Normisairauksien hoito on vähentynyt, mutta virta sairaaloihin lienee pysynyt tasaisen paksuna koko ajan. Maahantuojan, ja vanhan massintekijän näkökulmastahan tietenkin toivoisin että mahdollisimman moni ostaisi kalanmaksaöljyä. Olisi mukavaa olla rikas. Että tämmöinen a$$hole täällä päässä.

Toki se on ihan normaaliakin kahdesta syystä: On hyödyllistä tehdä rahaa oman pärjäämisen takia. Se on tässä järjestelmässä elinehto, eikä se ole huono asia. Se vain on mitä se on. Toinen asia joka tulee mieleen, on vakaus. Ylimääräinen raha- ja sen tekeminen lisää yltäkylläisyyttä myös rahan tekijän ympärille- suurimmillaan vaikutukset ulottuvat toiselle puolelle maapalloa, kaikkiin ihmisiin ja asioihin. Että sikäli rahantekeminen on hyvä. Mutta asiassa on se toinenkin, niin sanottu ei-itsekäs puoli. Toki tuo äskeinenkin näkökulma on epäitsekäs- sehän lisää yltäkylläisyyttä joka taas lisää onnellisuutta elämässä yleensä. Mutta pointti ei ollut tuo.

Pointtini maahantuojan ja jälleenmyyjän näkökulmasta on, että kun minä teen rahaa myymällä kalanmaksaöljyä, niin sinä ostajana hyödyt siitä parempana terveytenä. Siis se, että minä teen rahaa, lisää sinun terveyttäsi. Tilanne on siis win-win. Eikä pelkästään sinulle ja minulle. Tässä tapauksessa(tai oikeastaan kaikissa rahanteon tapauksissa) mukana on myös se kuuluisa kolmas osapuoli, niinsanottu passiivinen osapuoli, joka on periaatteessa vain ottavana osapuolena- tai saavana osapuolena. Kun minä teen rahaa, ja sinun terveys lisääntyy, myös transaktion kolmas osapuoli hyötyy. Otetaanpa esimerkiksi vaikka tässä tapauksessa sinun(asiakkaan) lapsi. Sinun terveytesi näkyy sinusta ulospäin. Sen lisäksi että pystyt toimimaan tehokkaammin ja hehkut terveyttä ja energiaa, niin se sama terveyden lisääntyminen hyödyttää myös lastasi. Jos olisit huonossa kunnossa, myös lapsesi kärsisi. Hänen selviytymisensä todennäköisyys pienenisi, ja pahimmassa tapauksessa päätyisi arkkuun. Tuo on se kaikkein negatiivisin näkökulma asian vaikutuksesta ympäristöön.

Kuitenkin, tässä tapauksessa asialla on  ns. hehkuttava vaikutus. Sinä saat terveyttä. Sinun toimintasi tehostuu. Sinä teet enemmän rahaa. Sinä pystyt enempään. Sinun toimintasi laajenee. Sinä teet enemmän rahaa, jne. Ja SE on se asia, mikä vaikuttaa tuohon kolmanteen osapuoleen, tässä tapauksessa lapseesi- tässä tapauksessa positiivisesti. ja tietysti voit vain kuvitella, miten se positiivinen hehku taas leviää lapsestasi eteenpäin esimerkiksi koulumaailmassa. Mutta ei siitä sen enempää. Tuossa lienee tulikin jo ehkä, vähän liikaakin tietoa. Ja kyllä, minulle voi lähettää sähköpostia, mikäli koit minut liian ylpeäksi tai arrogantiksi sanomani perusteella. No, pointti se on kuitenkin tuokin pointti, ja tärkeä sellainen.

Mitäköhän minä tässä muuta, maahantuojan näkökulmasta? No, ainakin se, että tällä lisäravinteella pystyt tasapainottamaan ruokavaliosi puutteita. Jos kala puuttuu syömisistäsi, niin tästä saat tärkeän lisän täydentämään vitamiinitasoja, sekä elimistösi elintärkeitä rasvatasoja. Katso, kun se kolesterolikin on solun toiminnan kannalta hyvin tärkeä. Ellet tiennyt, niin solu, joista sinäkin ihmisenä muodostut(ainakin sinun fyysinen tasosi), eriytyy nimenomaan rasvan ansiosta. Solukalvo kun on kolesterolia. En nyt viitsi tähän linkittää mitään lähdettä asiaa vahvistamaan, mutta sen voi tarkistaa oikeastaan mistä vain. Googlesta löytää myös paljon tietoa ihan vaikka kirjoittamalla solukalvo hakukenttään. Mutta niin- rasva elimistössä. Solukalvo, joka eristää solun omaksi itsenäiseksi yksikökseen, on rasvaa, mm. kolesterolia. Tuon solukalvon toiminnan tehostumiseen vaikuttaa siis se, kuinka paljon syöt tuota rasvaa. Ja, niin valitettavaa kuin se onkin, tuo solukalvo ei ole mitään kasvirasvaa. Se on eläinrasvaa.

No, joka tapauksessa sen toimintaan vaikuttaa paljon erilaiset tyydyttyneet rasvat, ja puhun luonnollisista tyydyttyneistä rasvoista kuten kananmunat, voi, läski, kerma, kalan rasva. Ja kyllä tässä tapauksessa minulla on oma lehmä ojassa. Tai oikeastaan kaikilla on, koska jokaisella on ne miljardit(?) solukalvot kehossaan toiminnassa, välittämässä energiaa solun sisälle ja sieltä ulos. Joten tässä tapauksessa myymäni ja välittämäni kalanmaksaöljy on tehostamassa, ja tämä on siis asian fysiologinen puoli, soluaineenvaihduntaa. Se on sen fysiologinen ilmiö, miksi kalaöljy tehostaa elimistön toimintaa. Joka tapauksessa kalanmaksaöljy tehostaa aineenvaihduntaa. Minä hyödyn, saadessani myydä tuotetta sinulle. Sinä hyödyt, oletusarvoisesti kaikki ympärilläsi olevat hyötyy. WIN-WIN-WIN-tilanne. Kaikki voittavat. Kukaan ei häviä.

Mutta takaisin koronaan. Sairaanhoitopalvelut kuormittuvat koronan takia. En sano, tai en voi sanoa, että kalanmaksaöljy ehkäisee koronaa. Sanon vain, että kalanmaksaöljy tehostaa sinun immuniteettiasi. Voi olla että saan tästä kakkaa tuulettimeen, mutta sanon tämän silti. Kun syöt maahantuomaani Rosita- kalanmaksaöljyä, olet terveempi. Tällä tavalla terveydenhuollon kuormituksesi on pienempi, kun et joudu virumaan vuodeosastolla koronan takia. Toki vaikutus on tasapainossa, kun aina löytyy noita, jotka eivät syö. Mutta minä syön, ja olen terveempi, enkä kuormita terveydenhuoltoa- ainakaan fyysisen kuntoni takia. Henkinen puoli on eri asia mutta se ei varsinaisesti kuulu tähän kirjoitukseen.

Joka tapauksessa, minä olen kehollisesti terve, enkä kuormita terveydenhuoltojärjestelmää. Mikset siis sinäkin toimisi näin? Mitä enemmän meitä terveitä on, sitä vähemmän kuormitamme terveydenhuoltoa. Ja mitä vähemmän kuormitamme terveydenhuoltoa, sitä vähemmän se meille maksaa. Mitä vähemmän siellä on sitä mikä kuluttaa, sitä vähemmän täällä meillä on sitä, mikä meitä kuluttaa. Ja siis puhun tässä tapauksessa rahasta, ja taloudellisesta näkökulmasta. Näin se vaan menee, ja se menee näin. Toki puhun vain omasta näkökulmastani, mutta pakko on siitä puhua, kun en oikein muutakaan voi.

Tämä siis maahantuojan ja jälleenmyyjän näkökulmasta, koskien kalanmaksaöljyä, ja sen vaikutuksia minuun, sinuun, häneen, heihin, meihin, teihin, ja niin sanotusti "taloon", tai kansantalouteen. Että tällainen kirjoitus tällä kertaa. Kysymys kuuluukin, oletko sinä valmis nostamaan terveyttäsi paremmalle tasolle minun avullani?

 

Jätä kommentti